Πανεπιστήμιο στη Στερεά Ελλάδα διεκδικεί η ΠΕΔ - Δυναμική αντίδραση σε πιθανή υποβάθμιση του ΤΕΙ

Η ημερίδα διοργανώθηκε με αφορμή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που αφορά στην Ανώτατη Εκπαίδευση και δόθηκε για διαβούλευση πρόσφατα. Μπροστά λοιπόν στον διάλογο που έχει ανοίξει, η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις, που είναι:




– Εναντιώνεται σε κάθε μορφή συγχώνευσης Τμημάτων ή Σχολών και απορρίπτει κάθε διαδικασία που οδηγεί στην υποβάθμιση του ΤΕΙ Στερεάς.
-Υπερασπίζεται την ύπαρξη και λειτουργία των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που λειτουργούν σήμερα στη Στερεά Ελλάδα
-Ζητά την επίλυση των εξυμένων προβλημάτων, όπως χρηματοδότηση, εκπαιδευτικό προσωπικό, συγγράμματα, φοιτητική μέριμνα, κτιριακό, υλικοτεχνικός εξοπλισμός.
-Διεκδικεί ένα Δυνατό Βιώσιμο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, το οποίο θα καλύπτει τις προοπτικές ανάπτυξης του τόπου. Ένα δυνατό και σύγχρονο Πανεπιστήμιο Στερεάς, όχι μόνο με τη στενή, τοπικιστική αντίληψη της ταμπέλας, αλλά με την ευρύτερη σημασία του, στην κάλυψη της παραγωγικής δραστηριότητας, που θα εξυπηρετεί την καινοτομία, την επιστήμη, την έρευνα και τις οικονομικές – κοινωνικές ανάγκες της περιοχής.


Στο τέλος αποφασίστηκε να υπάρξει εντός των προσεχών ημερών, συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΕΔ Στερεάς με τον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.
Υ.Γ: Το παρόν ζήτημα πρέπει να μας απασχολήσει όλους και να μας έχει σε επαγρύπνηση. Διότι αν μιλάμε σε λίγο καιρό για Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας-Θεσσαλίας υπάρχει ο φόβος μείωσης σχολών πιθανότατα ακόμη και από το ΤΕΙ Ψαχνών και όχι μόνο. Το θέμα είναι σοβαρό και πρέπει όλοι μας να το δούμε προσεκτικά και πολύπλευρα ώστε να μην συμβούν τα αποτελέσματα που όλοι απευχόμαστε. 

Σχόλια